ГоловнаПолітика

Проти голови НАБУ порушено справу за скаргою нардепа Ігоря Луценка (оновлено)

Депутат звинуватив Ситника у невиконанні законних вимог депутата

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за заявою нардепа Ігоря Луценка про скоєння злочину директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

Про це повідомив у своєму фейсбуці журналіст Володимир Бойко, оприлюднивши копію листа ГПУ на адресу Луценка.

Причиною звернення Ігоря Луценка в ГПУ стало те, що два члени Ради громадського контролю при НАБУ нібито подали неправдиві відомості про себе, а голова бюро Артем Ситник всупереч закону відмовився їх звільняти.

"Віталій Шабунін протягом року очолював Раду громадського контролю при НАБУ, а Дмитро Шерембей був її членом. Подаючи документи на конкурс з обрання членів Ради, Шабунін не вказав у декларації про доходи земельну ділянку, придбану на кошти, отримані від посольства Нідерландів "на боротьбу з корупцією", а також приховав доходи від квартири у Києві, яку він здавав в оренду (сам Шабунін разом із дружиною проживає в іншому приміщенні, яке орендує і яке також не вказав у декларації)", - зазначає Бойко.

А Шерембей, за його даними, в автобіографії не вказав освіту і місце роботи з 1993-го по 2003 рік. "Причина такої скромності полягає в тому, що освіту Шерембей отримував у тюремних університетах, оскільки тричі відбував покарання за скоєні ним квартирні крадіжки", - стверджує Бойко.

Журналіст зазначає, що згідно з положенням про Раду громадського контролю при НАБУ, Ситник був зобов'язаний достроково припинити повноваження не тільки Шабуніна та Шерембея, а й інших членів Ради, які представляють сумнівні громадські організації. Однак Ситник вимог законодавства не виконав, а також проігнорував відповідне звернення нардепа Луценка.

Оскільки невиконання законних вимог народного депутата має склад злочину, Луценко подав у ГПУ заяву про скоєний Ситником кримінальний злочин і змусив генпрокурора через суд порушити проти Ситника кримінальне провадження.

Оновлення. НАБУ в своєму фейсбуці прокоментувало порушення кримінального слідства проти Ситника

"Кримінальне провадження, про яке йдеться, було зареєстровано Генеральною прокуратурою на виконання рішення Печерського суду від 24 червня 2016 року, винесеного в результаті розгляду скарги Ігоря Луценка. Впевнені, що це провадження не має судової перспективи", - відзначили там.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram