ГоловнаПолітика

Віце-президент Інституту Горшеніна: люди ще довго будуть голосувати за "гречку"

"35% людей живуть на 2000 гривень на місяць. У такій ситуації "гречка" ще довго працюватиме".

Віце-президент Інституту Горшеніна: люди ще довго будуть голосувати за "гречку"
Фото: Сергей Нужненко

Віце-президент Інституту Горшеніна Олексій Лещенко вважає, що технологія роздачі продуктових наборів на виборах в Україні працюватиме ще довго.

Таку думку він висловив на круглому столі "Чи заслужила Верховна Рада відпустку" в Інституті Горшеніна, коментуючи підсумки проміжних виборів до парламенту, які пройшли 17 липня.

"Ні в технологіях, ні в результатах не було сюрпризів на виборах. Деякі політичні сили не отримали жодного результату - це, в принципі, тенденція зараз. І явка це показала. Близько року тому були довибори - який був ажіотаж в окрузі Корбана і Березенка! А зараз градус політизації суспільства знижено", - сказав Лещенко.

"Що стосується технологій, тут теж не було нічого нового. Деякі технології вже відживають себе. Ті самі двійники в Дніпрі не допомогли ні одній, ні іншій стороні. Але щодо "гречки" - вона працює і, напевно, буде працювати ще довго в Україні, поки, згідно з нашими дослідженнями, 35% людей живуть на 2000 гривень на місяць. У такій ситуації "гречка" буде ще довго працювати", - вважає він.

Нагадаємо, що за підсумками виборів у Раду не пройшов жоден кандидат від БПП. Дотепер оголошено п'ятьох переможців, двоє з яких представляють "УКРОП", один - "Батьківщину", а двоє були самовисуванцями.

У двох інших округах перемагають представники "Батьківщини" і "Нашого краю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram