ГоловнаПолітика

Гройсман назвав мораторій на підвищення тарифів кроком до банкрутства муніципалітетів

Прем'єр дозволив місцевій владі компенсувати зростання тарифів.

Гройсман назвав мораторій на підвищення тарифів кроком до банкрутства муніципалітетів
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що відмова місцевої влади підвищувати комунальні тарифи в кінцевому підсумку призведе до їхнього банкрутства.

"Ви можете залишити ціни, як вважаєте за необхідне, а різницю ціни газу ви можете компенсувати зі своїх власних бюджетів, але через кілька років ви будете на межі банкрутства, тому що не можна продавати за 20 копійок те, що коштує 1 грн, усе одно хтось це повинен компенсувати - ті 80%. Ви муситимете компенсувати ці 80 копійок. Ви можете забрати ці гроші від модернізації транспорту, від енергоефективності, від дитячих садків, шкіл, інших інфраструктурних об'єктів і скерувати на компенсацію цієї ціни. Це буде ваш політичний вибір, але, я думаю, це буде безперспективно", - сказав він під час зустрічі з мерами міст у Києві в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр зазначив, що завданням центральної та місцевої влади є, за збереження ринкових цін на газ, забезпечити соціальний захист населення, у тому числі за допомогою житлових субсидій.

Нагадаємо, раніше міськради Києва, Дніпра і Житомира ввели мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. У відповідь Гройсман запропонував місцевій владі компенсувати різницю, яка виникає між витратами теплопостачальників і встановленими міськрадою тарифами.

З 1 липня в Україні зросли тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення, з 1 вересня подорожчає електроенергія. З 1 травня для значної частини населення зріс тариф на газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram