ГоловнаПолітика

Перелома звинуватив САП у приховуванні акта перевірки операцій між ОПЗ і "Нафтогазом"

Топ-менеджер наполягає на своїй невинуватості

Перелома звинуватив САП у приховуванні акта перевірки операцій між ОПЗ і "Нафтогазом"
Сергей Перелома
Фото: argument.ua

Кабінет Міністрів проводив комплексну перевірку операцій з природним газом між Одеським припортовим заводом і НАК "Нафтогаз України", однак не знайшов там порушень і ще в березні 2016-го скерував у Національне антикорупційне бюро відповідний акт перевірки.

Однак представники Спеціальної антикорупційної прокуратури свідомо приховують результати цієї перевірки та відверто маніпулюють фактами. Про це заявив перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома під час судового засідання, на якому йому обирають запобіжний захід.

"Була проведена перевірка податкової - і ОПЗ, і "Нафтогазу" - операцій з газом. Я знаю, що ви маєте ці документи. Там порушення незначні, і говорити, що вони якимось чином впливали на оподаткування, я не бачу сенсу", - сказав Перелома.

Він додав, що Кабінет Міністрів доручив провести комплексну перевірку низки питань у діяльності ОПЗ: постачальники природного газу, кредит Ощадбанку на придбання природного газу та проведення операції переробки сировини. "Було чітко з'ясовано, що жодних порушень в операціях з природним газом немає", - розповів підозрюваний.

"Я чітко знаю, що САП має цей акт, тому що його відправив Кабмін ще в березні в НАБУ. Тобто ви маєте цей документ. Чому він не доданий тут? Маємо пересмикування фактів і приховування інформації, яка є важливою і суттєвою для суду, з боку звинувачення", - зазначив Перелома під час судового розгляду.

Він також зазначив, що затримання керівників ОПЗ є спробою зірвати приватизацію підприємства.

"За збігом питання обрання мені запобіжного заходу відбувається сьогодні, в суботу. Водночас наступного тижня спливає термін подачі конкурсних заявок для охочих взяти участь у приватизації Одеського припортового заводу. Тобто, на мій погляд, з політико-економічних причин хтось хоче не проводити чесну приватизацію і зупинити її наданням свідомо неправдивих звинувачень щодо моєї особистості. Ви всі сьогодні бачили це, коли представник САП не міг показати документа стосовно мене. А далі вирішуйте, кому це вигідно", - наголосив Перелома.

"Треба поцікавитися про це в НАБУ, в САП, хто їм дає такі завдання", - резюмував Перелома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram