ГоловнаПолітика

Княжицький назвав замовною справу проти Переломи

Депутат вважає, що топ-менеджера "Нафтогазу" не варто кидати в "підвали Лук'янівки".

Княжицький назвав замовною справу проти Переломи
Фото: Сергей Нужненко

Депутат від "Народного фронту", член комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький заявив, що здивований заявою керівника антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про справу Сергія Переломи, яку слухають у Солом'янському районному суді Києва.

"Оскільки слухання відкриті, присутні і журналісти можуть переконатися, що докази для звинувачень проти Переломи суду не надаються, а єдиною підставою для звинувачень є, схоже, навмисно сфальсифікована експертиза на користь провладних корупційних груп", - написав член коаліції у своєму фейсбуці.

"Я прийшов у цей суд, щоб запропонувати суду взяти на поруки підозрюваного. Адже саме він сприяв енергонезалежності України та подоланню корупції в «Нафтогазі», що, ймовірно, лякає можновладних корупціонерів, яких, як виглядає, захищає Назар Холодницький із незрозумілих причин, ще й намагаючись тиснути на пресу серед своїх раніше високооплачуваних радників. Я часто приходив у суди, щоб змінити запобіжні заходи. Так було у справі Завадського, так було у справах десятків майданівців, яких судив той самий суддя, який сьогодні судить Перелому", - написав Княжицький.

Він заявив, що підтримує бажання НАБУ розслідувати гучні справи, але "не бачить необхідності піддавати людей катуванням у підвалах Лук'янівки, де поширені віруси сухот. Тим паче, коли замовлення у справі очевидне багатьом. Щоб узяти людину на поруки, потрібно особисто бути в суді. Такий закон, і тільки тому я й інші мої колеги тут".

"Дуже дивно чути від Холодницького, то, що я чув від Захарченка з приводу справ того самого судді, який зараз служить іншому господареві. Втім, на сумління судді я покладаюся. Як і на мудрість Назара Холодницького", - написав нардеп.

Нагадаємо, Перелома проходить у кримінальній справі про розкрадання коштів Одеського припортового заводу. Йому і першому заступнику голови ОПЗ Миколі Щурикову закидають розтрату 205 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram