ГоловнаПолітика

Харківська ОДА створює найкращий в Україні Центр адміністративних і соціальних послуг

Проект можуть поширити в майбутньому на інші регіони.

Харківська ОДА створює найкращий в Україні Центр адміністративних і соціальних послуг
Юлия Светличная во время инспекции строящегося центра

Масштабний проект Харківської обласної державної адміністрації та USAID (Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку) реалізують у рамках домовленостей, яких було досягнуто під час візиту делегації Харківського регіону до Вашингтона, і підписаного між областю та посольством США меморандуму. За словами першого віце-губернатора Харківської області Юлії Світличної, яка особисто курує цей проект, одним із пріоритетних завдань, поставлених Президентом України Петром Порошенком, є створення сучасних і прозорих умов для отримання громадянами України адміністративних послуг.

«Основна відмінність центру в тому, що він буде надавати такі послуги, які не можна отримати ні в одному з уже наявних. Громадяни зможуть звертатися по послуги соціального і пенсійного напрямків, зможуть зареєструвати місце проживання, підприємницьку діяльність, отримати водійське посвідчення, виписку і довідку з Держреєстру майнових прав і Земельного Кадастру. Кожна людина зможе вирішити всі свої проблеми з мінімальною кількістю візитів до органів влади і максимальним спрощенням процедури і термінів отримання необхідних документів», - повідомила Світлична.

Інспектуючи перебіг будівництва центру разом з директором Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку Джоном Пеннеллом, Юлія Світлична зазначила, що роботи ведуться згідно з графіком і вже навесні наступного року будівництво буде повністю завершено. Джон Пеннел зазначив, що оснащення центру сучасним офісним обладнанням, відповідним програмним забезпеченням USAID планує взяти на себе. Також він підкреслив, що допоможуть із навчанням співробітників, які працюватимуть у центрі. «Цей центр допоможе мінімізувати корупційні прояви в адміністративній сфері. У цьому закладі будуть створені всі умови для того, щоб громадяни змогли отримувати адміністративні та соціальні послуги на якіснішому рівні і в більш прозорому форматі», - зазначив Джон Пеннелл.

Перший віце-губернатор повідомила, що за домовленістю з USAID цей проект можна бути розширений і на прилеглі області для того, щоб не тільки жителі Харківщини, а й інших регіонів змогли зручно і комфортно отримувати послуги в адміністративному центрі в Харкові.

«До створення цього Центру надання адміністративних послуг ми ставимося дуже серйозно, тому що не хочемо повторювати помилки вже наявних установ. Я можу дати гарантії, що це буде найкращий центр в Україні, - зазначила Юлія Світлична. - Головне завдання - зробити для жителів області надання адміністративних послуг максимально комфортним. Щоб кожна людина могла в одній будівлі отримувати ті послуги, по які раніше доводилося їздити по всьому місту».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram