ГоловнаПолітика

Затримано творця будівельної групи "УКО" Войцеховського

Його компанії будують понад 40 об'єктів у Києві.

Затримано творця будівельної групи "УКО" Войцеховського
Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокуратура 15 липня затримала великого київського забудовника Анатолія Войцеховського, який заснував будівельну піраміду "Укогруп" і "Сіті груп".

Як повідомляють на сайті ГПУ, йому оголошено підозру за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України за фактом умисного ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн, частинами 3 і 4 статті 197-1 і частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України за фактом створення організованої злочинної групи для самовільного займання земельної ділянки територіальної громади Києва по вулиці Закревського, 42 і будівництва ЖК "Перлина Троєщини", а також заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

Загалом розслідують діяльність Войцеховського за період з 2004-го по 2016 рік.

Слідство встановило, що він у 2004-2013 роках придбав частки у статутних капіталах 12 підприємств (у 2014 році ці частки переоформили на підставних осіб), за допомогою яких самовільно захопив земельні ділянки під будівництво 40 об'єктів, яке здійснюють без дозвільних документів і яке пов'язане з присвоєнням коштів інвесторів.

Деякі з цих об'єктів уведено в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів, незаконно зареєстровано в Державному реєстрі нерухомого майна.

Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії "Укогруп" і "Сіті груп". Об'єкти, побудовані забудовниками цієї структури, переважно є незаконними, а мешканці вже побудованих багатоповерхівок часто не мають документів на квартири. Особлива риса всіх будівництв Войцеховського - вкрай низька ціна квадратних метрів.

Навесні 2015 року КМДА оприлюднила список із понад 40 об'єктів "Сіті груп" / "Укогруп".

Восени 2014 року року проти посадових осіб підприємств, що входять до складу будівельної компанії "Укогруп", було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 197-1 та ч. 2 ст. 209 КК України (самовільне будівництво і відмивання грошей).

Кришування "Укогруп" приписують колишньому генпрокурору Вікторові Шокіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram