ГоловнаПолітика

Порошенко виступив за повернення Нагірного Карабаху під контроль Азербайджану

Україна не сприймає статус-кво регіону.

Порошенко виступив за повернення Нагірного Карабаху під контроль Азербайджану

Президент Петро Порошенко підтвердив позицію України з приводу Карабахського конфлікту. За його словами, Україна категорично не сприймає збереження статус-кво Нагірного Карабаху і виступає за повернення цього регіону під контроль Азербайджану.

"Україна зі свого боку зазначила категоричну неприйнятність збереження статус-кво Нагірного Карабаху і з великою радістю сприйняла тверду позицію Азербайджану з приводу невизнання анексії Криму та підтримки територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах", - сказав Порошенко під час спільної заяви з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим в Баку в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, 1988 року населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР. 1991 року регіон проголосив незалежність, якої не визнала міжнародна спільнота.

Через Нагірний Карабах між Азербайджаном і Вірменією почався конфлікт.

1994 року за посередництва Москви було підписано перемир'я, яке поклало край активним бойовим діям у регіоні, але залишило Карабах і навколишні райони Азербайджану під контролем вірмен.

Мирне врегулювання зайшло у глухий кут після переговорів лідерів Вірменії і Азербайджану 2009 року. Останніми роками відбулося кілька серйозних збройних сутичок на лінії зіткнення сторін. На початку квітня конфлікт спалахнув з новою силою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram