ГоловнаПолітика

Коломойський назвав нісенітницею інформацію про його намір заплатити заставу за Кацубу

Бізнесмен прокоментував слова головного військового прокурора.

Коломойський назвав нісенітницею інформацію про його намір заплатити заставу за Кацубу
Фото: Макс Левин

Бізнесмен Ігор Коломойський назвав повною нісенітницею інформацію про те, що він мав наміри внести заставу в розмірі 450 млн гривень за екс-голову "Нафтогазу" Олександра Кацубу.

"Тут навіть коментувати нічого. Це повна нісенітниця", - заявив Коломойський в ексклюзивному коментарі LB.ua.

Нагадаємо, в інтерв'ю Соні Кошкіній головний військовий прокурор Анатолій Матіос із посиланням на інформацію оперативних служб розповів про намір Коломойського внести 450 млн гривень застави за Кацубу зі своїх легальних джерел, завдяки чому той міг би опинитися на волі.

Крім того, за словами Матіоса, це була не єдина спроба "допомогти" Кацубі уникнути взяття під варту.

"З-за куліс розповім, що Антон Кіссе, який небезпідставно вивчався СБУ на предмет причетності до ймовірного створення Бессарабської республіки, обійшов півпарламенту і збирав підписи про взяття Кацуби на поруки. Попередньо було зарезервовано 67 підписів", - розповів прокурор.

"Були й інші моменти. Наприклад, спроба встановити контакт з усіма можливими і неможливими керівниками, які стосуються справи Кацуби. Крім мене - адже маю репутацію не зовсім професійної людини. Але ми домоглися арешту і, на подив, виграли апеляцію. Хоча кожного дня утримання цих людей (колишніх чиновників Януковича - ред.) Кулик (старший прокурор у справі - ред.) отримував повістку від НАБУ, а генеральний прокурор мусив просити (НАБУ - ред.) про перенесення кримінальних процесуальних дій щодо нього на тиждень", - резюмував Матіос.

Нагадаємо, Олександра Кацубу затримала група Кулика і Жербицького в червні, коли той приїхав на концерт "Океану Ельзи". Кацубу підозрюють у причетності до присвоєння 449,9 млн гривень коштів держпідприємства, а також у створенні злочинної організації та присвоєнні майна шляхом зловживання службовим становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram