ГоловнаПолітика

Кацуба в 2015 році влаштував весілля за €1,8 млн євро, тільки на рушники пішло €40 тис., - Матіос

Військова прокуратура вивчила листування екс-голови "Нафтогазу".

Кацуба в 2015 році влаштував весілля за €1,8 млн євро, тільки на рушники пішло €40 тис., - Матіос
Фото: 24tv.ua

Колишній голова НАК "Нафтогаз" Олександр Кацуба в 2015 році влаштував весілля у Франції майже за 1,8 млн євро.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, посилаючись на матеріали справи стосовно Кацуби.

При цьому Матіос упевнений, що участь Кацуби в організованому Януковичем угрупованні обумовлена лише його тягою до розкішного життя, особливого впливу і заступництва він не мав.

"У цієї злочинної організації ні Сухомлин (один з авторів схем Курченка, - ред.), ні тим паче Кацуба, не були вхожі до Януковича. Це "фунти" (на жаргоні так називають директорів "фірм-смітників", - ред.). Їхня діяльність обумовлена тим, що один прагнув зберегти свій тютюновий бізнес (Сухомлин, - ред.), інший - мати можливість влаштувати весілля у Франції за 1,768 млн євро (Кацуба, - ред.) і купувати дружині щодня по 2-3 кольє "Картьє" вартістю 100 тисяч євро. Про це йдеться в матеріалах листування, які були вилучені під час затримання Кацуби-молодшого Куликом. Він прилетів в Україну на два дні. Маючи такі гроші, вирішив відвідати концерт Вакарчука - показати себе тусовці. При затриманні мобільний телефон вилучили. А цей "цар життя" нічого розумнішого не придумав, як залишити все листування в своїх месенджерах за останні 3 роки", - розповів Матіос.

Крім того, військовий прокурор відкрив подробиці витрат на весілля:

"Тільки по весіллі у Франції спливла наступна інформація щодо витрат (на гонорари, - ред): Лепс - 120 тис. євро, "95 квартал" - 73 тис. євро, Віра Брежнєва - 25 тис. євро. Найбільше мені сподобалися іменні рушники для гостей за 40 тис. євро. Дуже правильне придбання під час війни, в 2015 році", - зазначив прокурор.

За його словами, вся ця інформація є доказами у справі, і суд врахував її при визначенні застави.

Також Матіос зазначив, що стосовно Володимира Зеленського буде передано запит у Фіскальну службу для перевірки факту сплати податків:

"Ми надішлемо запит, нехай пан Насіров цим займається, у нього достатньо фахових працівників. Але походження цих коштів (Кацуби, - ред.), їх використання викликає серйозні питання", - резюмував військовий прокурор.

Докладніше про це читайте в повній версії інтерв'ю "Анатолій Матіос: “Амністія бійців АТО - страшна річ для держави”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram