ГоловнаПолітика

Біленко вважає, що її переслідують за громадську діяльність

Голова "Митного контролю" звернулася в поліцію і в прокуратуру.

Голова громадської організації "Митний контроль" Інна Біленко вважає, що за нею стежать через громадську діяльність. Про це вона повідомила під час прес-конференції "Контроль над активістами "Митного контролю" і залякування - тиск "митної мафії"?".

"Майже тиждень тому я помітила, що за мною ведеться зовнішнє спостереження. У понеділок вранці я вперше засікла автомобіль, який безперервно стежив за мною. Увечері за мною стежили вже 2 авто. Стеження не припинялася ні на день, за цей час переслідувачі поміняли десь 5 машин", - розповіла Біленко.

Голова "Митного контролю" була змушена звернутися в поліцію і в прокуратуру.

Вона вважає, що за нею стежать через громадську діяльність, адже пропозиції для реформування митного законодавства, які висуває громадська організація, перешкоджають багатьом зацікавленим людям.

"Я неодноразово заявляла, що митні термінали - це розсадник корупції. Тому кількість внутрішніх митниць треба зменшити. Друге питання, яке ми порушуємо - це захист бази ризиків від зовнішнього втручання. Наші вимоги - встановити однакові алгоритми оцінки ризиків для всіх митниць і автоматизувати базу ризиків. Ми також порушуємо питання маніпуляцій під час формування митної вартості", - зазначила Біленко.

Вона впевнена, що кожен із цих аспектів є полем для корупції, на якому заробляють великі гроші.

"Звичайно ж, ті, кому недоліки української митної системи вигідні, не хочуть допускати реформ і намагаються залякати команду "Митного контролю", - підсумувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram