ГоловнаСуспільствоПодії

Спецпризначенці затримали бурштинокопачів з військовим тягачем у Рівненській області(оновлено)

Старателі збили два безпілотники спецпідрозділу "Дніпро-1".

Спецпідрозділи Нацполіції під ранок вівторка зайшли на далекі острови в Рівненському заповіднику і затримали групу копачів бурштину. У затриманих виявилася бронемашина МТЛБ (багатоцільовий тягач легкий броньований). Про це написав голова МВС Арсен Аваков у фейсбуці.

За його словами, кілька днів тому безпілотники спецпідрозділу "Дніпро-1" виявили на цій віддаленій від населених пунктів території боліт у заповіднику "клондайк видобувачів бурштину".

"Безпілотники обстріляли. Два з трьох збили. Це не фронт. На зйомках було видно багато озброєних людей, жахливу картину розорення природи заповідника і бронетехніку", - написав Аваков.

Після цього було прийнято рішення провести спецоперацію.

За словами міністра, "бандити-дільці бурштинової мафії" зараз намагаються підбити місцевих жителів на спротив.

"І тут заздалегідь скажу - люди, не піддавайтеся на провокації бандитів, наша рішучість відновити законність на "клондайку" непохитна", - зазначив Аваков, додавши, що за потреби до місця заворушень скерують додаткові підрозділи Нацгвардії і поліції.

Оновлення. Аваков у своєму пості заявив, що у копачів виявили бронемашину БТЛБ (багатоцільовий тягач легкий броньований), однак, судячи з оприлюднених фото, насправді це гусеничний транспортер-снігоболотохід ГАЗ-71, який використовували війська.

Нагадаємо, 4 липня під час спільної спецоперації поліції, прокуратури та СБУ було затримано п'ятьох осіб - заступника прокурора області Андрія Боровика, підполковника СБУ, співробітників МВС. Їх підозрюють в організації злочинної групи з розкрадання бурштину. Суд обрав усім п'ятьом як запобіжний захід арешт із можливістю внесення застави. Загальна сума застав перевищує 26 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram