ГоловнаПолітика

Директор "Мотор Січі" літав на Валаам відкривати православні пам'ятники

У ці дні на острові також побував Володимир Путін і патріарх Кирило (Гундяєв).

Директор "Мотор Січі" літав на Валаам відкривати православні пам'ятники
Фото: www.poletim.net

Український бізнесмен, член депутатської групи "Воля народу" і директор компанії "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв літав до Росії відкривати пам'ятники на острові Валаам.

Про це повідомляє МК.RU.

"Ми відкриваємо пам'ятники тут, щоб підтвердити нашу спільну мету - зміцнення православної віри", - заявив під час відкриття образу Валаамської Божої матері Богуслаєв.

За даними видання, ініціаторами появи нових православних пам'ятників на острові стали російський фонд Андрія Первозванного й український завод "Мотор Січ". У цих двох організацій - давня історія взаємин.

За словами Богуслаєва, "крім економіки, дві країни пов'язує ще й спільна віра".

У день пам'яті засновника Валаамського монастиря Преподобних Сергія та Германа на острові також побував президент Росії Володимир Путін і патріарх Кирило (Гундяєв). За словами місцевої братії, Путін буває на острові часто, але намагається "не бентежити паломників своєю присутністю".

"Він (Путін, - ред.) завжди приїжджає на Валаам у ці дні, - розповідають валаамські старожили. - Стоїть на службі в храмі, як правило, на хорах, не афішує своєї присутності".

У коментарі українським ЗМІ директор "Мотор Січі" розповів, що дійсно літав на Валаам, але з президентом РФ не зустрічався. За його словами, він не знав, що на острів повинен прибути російський президент.

Нагадаємо, влітку минулого року на Валаамі голова РПЦ нагородив грамотою екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, який перебував у розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram