ГоловнаПолітика

Рада виділила 12,5 млн гривень на довибори 17 липня

Центрвиборчкому не вистачило грошей для організації голосування.

Рада виділила 12,5 млн гривень на довибори 17 липня
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада у вівторок виділила додаткові 12,5 млн гривень на проведення проміжних виборів депутатів парламенту, які пройдуть у 7 округах цієї неділі.

За відповідне рішення (законопроект №4865) проголосували 238 народних депутатів.

За підрахунками Центрвиборчкому, для проведення довиборів необхідно 32,2 млн гривень, однак у держбюджет було закладено тільки 19,7 млн гривень.

Той самий законопроект виділяє 15,3 млн гривень на функціонування держреєстру виборців при проведенні місцевих виборів у 2016 році.

Кошти необхідні на технічну підтримку серверів баз даних і захищеності інформації (10 млн грн), а також для закупівлі послуг серверного обслуговування друкувальних пристроїв під час організації місцевих виборів цього року (5,3 млн грн).

Джерелом покриття додаткових видатків загального фонду держбюджету буде збільшення на 27,8 млн гривень планового обсягу коштів від адміністративного збору за проведення державної реєстрації юридичних і фізичних осіб, підприємців і громадських формувань.

Нагадаємо, вибори в окрузі №27 призначено у зв'язку з тим, що Борис Філатов став мером Дніпропетровська. Через аналогічну причину призначено вибори в окрузі №206, де Владислав Атрошенко став мером Чернігова.

В округах №85 і №151 вибори призначено у зв'язку з тим, що обрані в них депутатами Ігор Насалик і Тарас Кутовий були призначені міністрами енергетики та аграрної політики відповідно. Вибори в округах №114 та №183 призначені у зв'язку з достроковим припиненням повноважень депутатів Юрія Гарбуза і Андрія Гордєєва; перший став головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, другий - головою Херсонської обладміністрації.

Депутат від округу №23 Ігор Єремєєв помер у 2015 році в результаті нещасного випадку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram