ГоловнаПолітика

НАБУ використовує корумпованих суддів для фабрикації справ, - адвокат

Суддя, який санкціонував обшук у Мартиненка, сам проходить у кримінальній справі

НАБУ використовує корумпованих суддів для фабрикації справ, - адвокат
Антикоррупционное бюро

Дозвіл на нещодавній обшук в офісному приміщенні, де, на думку Національного антикорупційного бюро України, "проводилися зустрічі" підозрілих осіб і де знаходиться серед інших також кабінет екс-депутата Миколи Мартиненка, видав суддя Солом'янського райсуду столиці Андрій Макуха.

Таким чином, НАБУ свідомо використовує корумпованих суддів для фабрикації справ. Користуючись їхніми послугами, бюро саме підозрює цих суддів у скоєнні посадових злочинів - це зафіксовано в Єдиному реєстрі судових рішень. Про це написав на своїй сторінці в мережі "Фейсбук" адвокат Ігор Черезов.

"Офіційно: НАБУ підозрює, що на початку лютого 2016 року суддя Солом'янського суду Києва Андрій Макуха виніс неправосудне рішення, вчинивши протиправні дії, що містять ознаки злочинів, передбачених ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправомірного вироку, рішення або постанови)", - повідомив адвокат, посилаючись на спеціалізований сайт "Я і закон".

"У 2013 році рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів Макуху на 2 місяці відсторонили від посади за отримання хабара. У вересні 2015 року Макуху звинуватили в порушенні присяги у зв'язку з репресіями щодо активістів Євромайдану у дні Революції Гідності. 5 листопада 2015 року Вища рада юстиції вирішила внести подання на звільнення Макухи з посади за порушення присяги судді. 12 січня 2016 року тодішній голова Верховної Ради Володимир Гройсман вніс до парламенту постанову про звільнення Макухи. Однак ВР досі це не проголосувала", - підкреслив адвокат.

"Отже, суддя, який очікує звільнення, "благословив" відверте беззаконня НАБУ і дав дозвіл на обшук за повної відсутності бодай якихось юридичних підстав", - підкреслив Ігор Черезов. "Мотивація НАБУ "там проводили зустрічі зловмисників" викликає тільки сміх. Але НАБУ влаштувало "маски-шоу", розгромивши офіс, зламавши замки, пошкодивши офісне майно, застосувавши фізичну силу до адвоката, який намагався захистити інтереси свого клієнта, котрий там перебував. Я офіційно подаю заяву в прокуратуру про злочин і загрозу вбивства з боку співробітника НАБУ, який направив на мене автомат і пообіцяв "я буду стріляти", - повідомив адвокат.

На його думку, "НАБУ діє бандитськими методами часів Януковича. Під "маски-шоу" із застосуванням насильства, під переслідування адвокатів, під вибивання показань зі свідків НАБУ "стелить" папірці, підписані корумпованими суддями епохи Януковича".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram