ГоловнаПолітика

Росія внесла 22 українців з Криму до переліку терористів та екстремістів

У списку є журналісти Анна Андрієвська і Микола Семена

Росія внесла 22 українців з Криму до переліку терористів та екстремістів

До Федерального переліку терористів і екстремістів Росії потрапили 22 уродженці анексованого Криму. Серед них - кримські політв'язні, журналісти, громадські активісти.

Список оприлюднено на офіційному сайті Федеральної служби з фінансового моніторингу Росії, повідомляє Радіо "Свобода".

Згідно з документом, Росфінмоніторинг зарахував до терористів і екстремістів всю "кримську четвірку" політв'язнів у "справі Сенцова": Олександра Кольченка, Олега Сенцова, Олексія Чирнія і недавно звільненого Геннадія Афанасьєва. У списку також опинився блогер Юрій Ільченко, заарештований після публікації статті проти російської окупації Криму і дій Росії на Донбасі.

У список "терористів" внесли також голову Цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова, якого в Україні судять за звинуваченням у незаконному поводженні зі зброєю, а СБУ підозрює у зв'язках з російськими спецслужбами. Також у списку є кримська журналістка Анна Андрієвська, яка представляє, як зазначено в переліку, Кримську область України.

Ім'я кримського журналіста, позаштатного оглядача Радіо "Свобода" Миколи Семени, якого на анексованому півострові переслідує російська ФСБ і звинувачує в "сепаратизмі", також внесли до списку. Адвокат Миколи Семени Олександр Попков назвав включення свого підзахисного у список Росфінмоніторингу "позасудовою розправою" і не виключив оскарження таких дій відомства у Конституційному суді Росії.

Всього у федеральному списку терористів та екстремістів на сайті Росфінмоніторингу в розділі "Російські фізичні особи" вказано 6103 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram