ГоловнаПолітика

Київ не має можливості створити анклави приватного сектору для учасників АТО, - Прокопів

У Київраді вважають варіант з виділенням квартир - кращий, ніж з землею.

Київ не має можливості створити анклави приватного сектору для учасників АТО, - Прокопів
Фото: стоп-кадр трансляции

Київ не має можливості створити анклави приватного сектору, щоб забезпечити землею учасників АТО. Про це заявив секретар Київради Володимир Прокопів в інтерв'ю LB.ua.

"Наразі ми (Київрада - ред.) змогли надати земельні ділянки 90 сім'ям загиблих і поранених.

Непопулярно про це говорити, але Київ не має можливості створити анклави приватного сектору, щоб забезпечити землею учасників АТО. У нас була ситуація, коли Київрада отримували понад 80 заявок про виділення землі на день. Закон не забороняє жителям будь-яких населених пунктів - учасникам АТО подавати заявки у столиці. Відповідно, ми підрахували, що нам потрібно близько двох тисяч гектарів землі. І треба набратися мужності і сказати, що такі зобов'язання місто на себе взяти не може", - заявив Прокопів.

За словами секретаря Київради, сьогодні землю виділяють в першу чергу сім'ям загиблих.

"Разом з тим, міська рада звернулася до профільного комітету парламенту, щоб зобов'язувати забудовників виділяти 1% від побудованих квартир на умовах пайової участі Київраді, яка у свою чергу передаватиме їх учасникам АТО. Очевидно, варіант з виділенням квартир - кращий, ніж з землею. Оскільки звучали цілком справедливі зауваження громадськості, що побудувати будинок - недешеве задоволення. Не всі сім'ї, тим більше загиблих учасників АТО, мають таку можливість", - додав він.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року Київська міськрада на засіданні в четвер виділила 11 гектарів землі у селищі Биківня Деснянського району.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram