ГоловнаПолітика

Луценко попросив Раду змінити регламент, щоб заборонити нардепам виїзд за кордон

Поняття "арешт" відсутнє в чинному Кримінально-процесуальному кодексі.

Луценко попросив Раду змінити регламент, щоб заборонити нардепам виїзд за кордон
Фото: 112.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко просить депутатів змінити регламент Верховної Ради в частині порядку притягнення народних депутатів до відповідальності. Під час зустрічі з депутатами від фракції "Блок Петра Порошенка" в понеділок Луценко виступив за заборону виїзду за кордон депутатам Ради після внесення подання про скасування їхньої недоторканності.

Про це прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила в Facebook.

"Генпрокурор вважає, що необхідно прописати в законі формулювання, яке дозволяло би вилучати документи для виїзду за кордон або припиняти дію таких документів у депутата відразу після внесення подання, а не після позбавлення недоторканності", - написала вона.

За словами Луценка, в цей момент регламент вимагає голосування окремо про притягнення до відповідальності, окремо - за затримання депутата, а окремо - за арешт.

Однак, як зазначив генпрокурор, поняття "арешт" відсутнє в чинному Кримінально-процесуальному кодексі.

"Оскільки такого поняття, як арешт, немає в КПК, логічно було б прописати в регламенті не "арешт", а "запобіжний захід, визначений судом", - цитує слова Луценка його прес-секретар.

Луценко заявив, що внесення такої зміни в регламент дозволить надалі уникнути плутанини з поданнями Генпрокуратури.

Нагадаємо, 5 липня Рада скасувала недоторканність і дозволила арешт депутата Олександра Онищенка. При цьому нардеп не повернувся в Україну, хоча обіцяв бути у Верховній Раді під час розгляду згоди на його арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram