ГоловнаПолітика

Суд пом'якшив запобіжний захід підозрюваному в хабарництві заступникові прокурора Тернопільської області

Іван Антюк перебуватиме під частковим домашнім арештом замість цілодобового

Суд пом'якшив запобіжний захід підозрюваному в хабарництві заступникові прокурора Тернопільської області
Фото: goodvin.info

Солом'янський районний суд Києва змінив цілодобовий домашній арешт на частковий для заступника прокурора Тернопільської області Івана Антюка, якого підозрюють в отриманні хабарів.

Про це йдеться в ухвалі суду.

Встановлено, що з 21 грудня 2015 року по 22 лютого 2016 року Антюк, керівник Тернопільської місцевої прокуратури, його перший заступник, прокурор Тернопільської місцевої прокуратури, заступник начальника слідчого управління обласної поліції і начальник відділу слідчого управління вимагали й отримали хабар за закриття кримінальної справи.

12 травня до підозрюваного Антюка було застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком до 8 липня.

20 червня заступник генпрокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький продовжив термін попереднього розслідування кримінального провадження до 25 липня.

Також прокуратура просила суд продовжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для Антюка. Підозрюваний проти задоволення клопотання не заперечував.

Суд вирішив частково задовольнити клопотання, продовжити до 25 липня термін дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, заборонивши Антюку щодня, в період з 22:00 до 7:00 години залишати місце постійного проживання.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2016 року детективи Антикорупційного бюро спільно зі співробітниками СБУ та Національної поліції провели спецоперацію, під час якої було проведено близько 40 обшуків у прокуратурі і поліції в Тернополі.

Обшуки проводили в рамках розслідування факту вимагання хабара в розмірі понад 300 тис. грн у мешканки Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На початку березня про підозру було повідомлено двох керівників слідчих підрозділів Національної поліції в Тернопільській області, одного з керівників місцевих органів прокуратури та адвоката.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram