ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна поки що не порушуватиме питання вступу в НАТО

Президент вирішив спочатку провести необхідні реформи.

Порошенко: Україна поки що не порушуватиме питання вступу в НАТО
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна поки що не порушуватиме питання  вступу в НАТО. Про це він сказав на спільній з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції у Варшаві в суботу.

"Ми вважаємо, що зараз ми повинні здійснити реформи, і ми їх проводимо. І після цього український народ вирішить, що йому робити", - цитує голову держави агентство "Інтерфакс-Україна".

Порошенко нагадав, що було рішення Бухарестського саміту 2008 року, згідно з яким двері НАТО відчинені для інших держав. За його словами, Україна проводить реформи для того, щоб відповідати стандартам НАТО. Нині серед українців істотно зросла кількість прихильників НАТО, що, на його думку, є реальним результатом змін в українському суспільстві.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також наголосив, що питання про членство України в НАТО зараз не перебуває в порядку денному.

"Президент Порошенко дуже чітко заявив на нашій зустрічі, що питання членства не перебуває в порядку денному. Зараз головне - як може Україна відповідати стандартам НАТО, як вона може проводити реформи і як ми можемо збільшувати оперативну взаємодію між силами України і силами НАТО", - сказав він.

Нагадаємо, що відповідно до березневого соцопитування Інститут Горшеніна, в НАТО хоче менш ніж половина українців. На референдумі про вступ України в НАТО "за" проголосували б 47,1% українців, "проти" - 35,4%, не змогли відповісти 11,6% респондентів, решта не прийшли б на референдум.

2015 року Порошенко оцінив час, який знадобиться Україні на підготовку до вступу в НАТО, в 6-7 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram