ГоловнаПолітика

У Києві зірвали презентацію книги в будівлі Росспівпраці (додані фото)

"Свободі" не сподобалася книга Петра Толочка "Звідки пішла російська земля".

Кілька десятків представників націоналістичних організацій у четвер зірвали презентацію книги академіка НАН України, колишнього нардепа Петра Толочка під назвою "Звідки пішла російська земля", яка повинна була відбутися в київському офісі російського федерального агентства Росспівпраці.

Як повідомляє "Громадське радіо", націоналісти на чолі з іншим колишнім нардепом Ігорем Мірошниченком заявили, що Толочко "возвеличує Росію".

Толочко та шанувальники його творчості пішли з залу. Люди Мірошниченка між тим забрали собі примірнири книг, як вони відзначили, як сувеніри, замалювали табличку Росспівпраці балончиком, зірвали банер і герб РФ.

Про зірвану презентацію співробітники агентства повідомили посольство РФ в Україні. Мірошниченко, своєю чергою, пообіцяв написати запит у поліцію для перевірки діяльності цієї організації.

Федеральне агентство у справах СНД (Росспівпраця) було засноване в 2008 році, підвідомче МЗС Росії. У числі пріоритетних завдань організації - розробка проектів і програм, які спрямовані на підтримку російської мови, популяризацію російської культури, освітніх послуг і допомогу росіянам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram