ГоловнаПолітика

Рада відмовилася скасувати пленарний тиждень 12-15 липня

Також нардепи не захотіли продовжити поточну сесію до 6 вересня

Рада відмовилася скасувати пленарний тиждень 12-15 липня
Фото: пресс-служба президента

Верховна Рада відмовилася скасувати пленарний тиждень 12-15 липня і продовжити поточну сесію до 6 вересня. За відповідну пропозицію голови парламенту Андрія Парубія проголосував 171 депутат за мінімально необхідних 226.

Згідно з календарним планом проведення четвертої сесії, 12-15 липня - останній пленарний тиждень поточної сесії, а п'ята сесія має відкритися 6 вересня.

Парубій запропонував провести пленарне засідання 8 липня "з годиною запитань до уряду", а 11-15 липня працювати в комітетах. При цьому спікер запропонував продовжити поточну сесію до 6 вересня і визначити, що в разі потреби він може скликати пленарне засідання.

Також парламент затвердив календарний план проведення п'ятої сесії. За ухвалення проекту постанови №4904 проголосували 267 депутатів за мінімально необхідних 226.

Згідно з ним, сесія відкриється 6 вересня і завершиться 27 січня 2017 року. Перше засідання погоджувальної ради відбудеться 5 вересня, а 6 вересня відбудеться перше пленарне засідання п'ятої сесії.

Останнє пленарне засідання на наступній сесії відбудеться 20 січня 2017 року.

Загалом на п'ятій сесії заплановано провести 10 пленарних тижнів, під час яких передбачено 10 "годин запитань до уряду".

Ще 6 тижнів відведено для роботи в комітетах і 5 тижнів - для роботи з виборцями.

Нагадаємо, сьогодні Парубій відкрив ранкове засідання Ради в оточенні депутатів у камуфляжі. Депутати з фракцій "Народний фронт" і БПП зібралися біля трибуни і президії, щоб перешкодити їх блокуванню.

Парламент не працював з другої половини дні 5 липня. "Батьківщина" і РП вирішили, що депутати не працюватимуть, поки не погодяться ухвалити кілька законопроектів, які, на їхню думку, мають знизити комунальні тарифи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram