ГоловнаПолітика

Мера Хмельницького визнано найактивнішим борцем з корупцією визнано, - соцопитування

Опитування проводилося у всіх областях України

Міська влада Хмельницького докладає найбільше зусиль для подолання корупції порівняно зі всіма обласними центрами України. Про це свідчать результати Всеукраїнського муніципального опитування, проведеного соціологічною компанією "Рейтинг" за підтримки уряду Канади та американського Міжнародного республіканського інституту.

Респондентам поставили запитання "Як ви думаєте, ваша міська влада докладає зусиль, щоб покласти край корупції на рівні муніципальної влади?". Зі значним відривом лідирує м. Хмельницький. 44% містян відповіли "так", 32% - "ні", не змогли відповісти 24%.

Далі зі значним відривом йдуть Одеса (37%), Чернівці (37%), Івано-Франківськ (33%), Дніпропетровськ (33%). Найгірша боротьба із корупцією у м. Сєвєродонецьк (тимчасовий адмінцентр Луганщини) – 6% та у м. Херсон (12%).

Загалом, відповідно до результатів дослідження, 63% опитаних вважають актуальною для своєї місцевої влади проблему корупції, і лише 1% вважає, що насправді такої проблеми немає.

Дані зібрали у 24 містах України (Київ та усі обласні центри; у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) за допомогою face-to-face інтерв'ю вдома у респондентів.

Як відомо, міським головою Хмельницького у 2014-му році обрано «свободівця» Олександра Симчишина. У другому турі виборів він переміг тодішнього в.о. міського голови Костянтина Чернилевського, набравши 60,43% голосів виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram