ГоловнаПолітика

За теракт біля Ради підуть під суд дві людини

Ігор Гуменюк кинув гранату, а Сергій Крайняк прикрив його димовою шашкою.

За теракт біля Ради підуть під суд дві людини
Игорь Гуменюк
Фото: www.theinsider.ua

Генпрокуратура 6 липня завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох осіб у вчиненні за попередньою змовою терористичного акту 31 серпня 2015 року поблизу Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Обом підозрюваним у кримінальному провадженні обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Їм інкримінують ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Зараз розпочато ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження, по завершенню якого обвинувальний акт спрямують до суду.

Нагадаємо, 31 серпня 2015 року Верховна Рада в першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади.

Після цього під будівлею парламенту почалися сутички мітингувальників, які виступали проти голосування за законопроект, із правоохоронцями. У результаті сутичок і вибуху гранати загинули четверо нацгвардійців, постраждали більш ніж 130 правоохоронців.

Одним з організаторів мітингу виступила "Свобода", а гранату кинув близький до партії

боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк. Його затримали за гарячими слідами. Згодом затримали його друга, бійця добровольчого батальйону "Карпатська Січ" Сергія Крайняка. За версією прокуратури, Крайняк підпалив димову шашку, щоб допомогти Гуменюку здійснити вибух під парламентом і втекти.

Ще кількох людей затримали за підозрою в організації масових заворушень, але всіх їх, врешті, відпустили з-під варти. Наприкінці травня

Нацполіція завершила розслідування справи про масові заворушення 31 серпня біля Верховної Ради. У справі проходять 15 підозрюваних, у тому числі кілька колишніх нардепів від "Свободи", зараз вони знайомляться з матеріалами кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram