ГоловнаПолітика

Розслідування стосовно Гонтаревої має закінчитися арештом і судом, - "Самопоміч"

Справу має розслідувати тільки НАБУ, вважає Березюк.

Розслідування стосовно Гонтаревої має закінчитися арештом і судом, - "Самопоміч"
Фото: Макс Требухов

Національне антикорупційне бюро України зобов'язане надати парламенту інформацію про зв'язок компанії "Інвестиційний капітал Україна" (ICU), яку очолювала голова НБУ Валерія Гонтарева, з арештованими в "Ощадбанку" коштами "сім'ї" президента-втікача Віктора Януковича. Про це заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, повідомляє "Главком".

За його словами, мова про корупцію з боку високопоставленого чиновника, яким зараз є Валерія Гонтарева.

"Тільки в НАБУ! Це високопоставлена корупція, якщо вона є. У НАБУ, і в сесійний зал, якщо це потрібно. Головне, щоб справи завершувалися", - зазначив Березюк.

При цьому він додав, що розслідування справи, пов'язаної із замороженими в "Ощадбанку" активами "сім'ї" Януковича, має завершитися арештом основних фігурантів.

"Арештом і судом, у тому числі Гонтаревої, якщо проти неї звинувачення. Це мета", - наголосив голова фракції "Самопоміч".

Як повідомляли, ЗМІ оприлюднили документи, які свідчать, що в листопаді-грудні 2013 року компанія "Інвестиційний капітал Україна" придбала для найближчого оточення екс-президента Віктора Януковича облігації зовнішньої і внутрішньої позики Міністерства фінансів на суму понад 10 млрд грн. У той час Валерія Гонтарева очолювала ICU і була співвласницею компанії.

З червня 2014 року ці цінні папери заморожені на рахунках українських банків, оскільки доведено їх злочинне походження і зв'язок із колишнім головою НБУ і "фінансистом" "сім'ї" Сергієм Арбузовим. Для конфіскації цих коштів і повернення їх до бюджету в парламенті підготували законопроект №4811.

Сама Валерія Гонтарева відмовилася коментувати опубліковані в ЗМІ матеріали, які вказують на участь голови НБУ у відмиванні коштів екс-президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram