ГоловнаПолітика

Екс-ректора Мельника судитимуть за підозрою в незаконному відчуженні держмайна

Завдані державі збитки становлять понад 33 млн гривень.

Екс-ректора Мельника судитимуть за підозрою в незаконному відчуженні держмайна
Фото: www.day.kiev.ua

Колишнього ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника судитимуть за незаконне відчуження державного майна.

Про це повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури.

Прокуратура Київської області завершила щодо Мельника досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Встановлено, що в 2007-2008 роках екс-ректор податкової академії, не маючи законних повноважень, здійснив відчуження чотирьох об'єктів державної власності суспільству, засновником якого є його дружина і син.

"Відчужене майно перебувало в оперативному управлінні Національного університету ДПС України в Київській і Хмельницькій областях, а також у Сімферополі", - наголошено в повідомленні.

Вартість завданих державі збитків становить понад 33 млн гривень.

"Мельнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", - повідомили в ГПУ.

Нагадаємо, влітку 2015 року Ірпінський міський суд виправдав Мельника у справі про отримання 120 тис. гривень хабара за вступ двох абітурієнтів у 2013 році. Пізніше прокуратура оскаржила це рішення.

Проти Мельника є ще одна кримінальна справа - щодо отримання хабарів під виглядом "благодійних внесків". Колишнього ректора звинувачували в тому, що він вимагав у бакалаврів гроші за вступ на 5-й курс. Ці "благодійні внески" не використовували на потреби університету.

На початку червня 2016 року ЗМІ повідомили, що Мельника було поновлено на посаді ректора рішенням суду, проте пізніше він і його адвокати цю інформацію спростували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram