ГоловнаПолітика

"Батьківщина" виставила умови для розблокування Ради

Партія вимагає розгляду пакета з трьох законопроектів і одного проекту постанови.

"Батьківщина" виставила умови для розблокування Ради
Фото: LB.ua

Партія "Батьківщина" заявила, що блокуванням Верховної Ради намагається змусити керівництво парламенту поставити на голосування законопроекти, спрямовані на зниження комунальних тарифів.

Як кажуть у заяві партії, вона вимагає розглянути пакет із чотирьох законодавчих ініціатив.

"Законопроект №3216 про направлення всього газу українського видобутку на потреби українського населення. Цей закон дозволить відразу знизити тарифи в декілька разів. Законопроект №4317 щодо зниження розміру рентних платежів для державних газовидобувних підприємств, у результаті чого зменшиться собівартість газу власного видобутку. Зараз державні компанії платять більшу ренту, ніж приватні! Законопроект №2832 щодо забезпечення всіх побутових споживачів газу лічильниками, встановлення прозорих, економічно обґрунтованих тарифів і справедливих нормативів споживання послуг. Проект постанови №2597 про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка повинна довести необґрунтованість чинних тарифів і встановити факти корупції в ПАТ «Укргазвидобування» і НАК «Нафтогаз України»", - сказано в ньому.

Партія має намір блокувати роботу Верховної Ради доти, доки цю вимогу не буде розглянуто.

Нагадаємо, у вівторок вечірнє засідання Верховної Ради не відбулося через те, що депутати "Батьківщини" і Радикальної партії заблокували президію парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram