ГоловнаПолітика

Луценко анонсував конфіскацію майна Онищенка

Якщо депутат не повернеться в Україну, його судитимуть заочно.

Луценко анонсував конфіскацію майна Онищенка
Юрий Луценко
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Якщо депутат Олександр Онищенко ухилятиметься від суду, його буде оголошено в розшук, а в разі якщо найближчим часом не з'явиться в Україні, законодавство дозволяє притягнути його до відповідальності заочно і конфіскувати все його майно, заявив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу у Верховній Раді.

За словами Луценка, найближчим часом Онишенку пред'являть підозру в скоєнні злочину.

"У мене в руках повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, це проект підозри Онищенкові, який вивчать юридичні служби ГПУ і найближчим часом я підпишу відповідно до вимог закону", - сказав він.

Після цього, додав генпрокурор, буде розпочато процедуру державного і міждержавного розшуку Онищенка.

Луценко також навів дані Держприкордонслужби про те, що 2 липня Онищенко вилетів до Мінська.

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Олександра Онищенка.

Онищенкові інкримінують завдання державі збитків на суму 3 млрд гривен шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який видобували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

16 червня ГПУ подала до Верховної Ради подання про скасування недоторканності з Онищенка. Поки парламент це подання не розглянув, депутат був вільний у пересуванні.

Онищенко в неділю перебував у Москві, про що свідчить світлина в Instagram.

Уранці у вівторок Онищенко повідомив, що не повернувся в Україну, хоча раніше обіцяв бути у Верховній Раді під час розгляду згоди на його арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram