ГоловнаСуспільствоПодії

Пункти пропуску на кордоні з Польщею розблокували (оновлено)

До протестувальників приїжджав нардеп Володимир Тарасюк

Пункти пропуску на кордоні з Польщею розблокували (оновлено)
Владимир Парасюк общается с протестующими

У ніч на вівторок вдалося розблокувати пункти пропуску "Шегині" та "Рава-Руська" на кордоні з Польшею. Вранці заблокованим залишався пункт пропуску "Краковець", але до 9:30 розблокували і його.

Таким чином всі пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють у штатному режимі, повідомив прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян в фейсбуці.

Тим часом в мережі з'явилося відео спілкування нардепа Володимира Парасюка з протестувальниками. Він пообіцяв порушити питання у Верховній Раді і звернутися до президента. При цьому Парасюк зазначив, що ніколи не буде закликати людей розійтися.

Нагадаємо, з 4 липня Польща на місяць скасувала малий прикордонний рух з Україною. Жителі прикордонних територій з правом безвізового в'їзду на територію Польщі, не задоволені тим, що кордон тепер потрібно перетинати на загальних підставах, заблокували пункти пропуску "Шегині", "Грушів", "Рава-Руська" та "Краковець". "Грушів" вдалося розблокувати вдень у понеділок.

Причиною тимчасового скасування Польщею малого прикордонного руху з Україною стало проведення в країні саміту НАТО і візит Папи Римського. Крім України, Польща ввела обмеження на кордоні з Росією, Німеччиною, Словаччиною, Чехією та Литвою.

У понеділок поблизу митного переходу "Рава-Руська" водій автомобіля "Пежо" з номерними знаками польської реєстрації наїхав на трьох осіб, які ходили по пішохідному переходу, блокуючи проїзд. Травми отримали троє місцевих жителів віком 35-40 років. Водієм виявився 43-річний іноземець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram