ГоловнаПолітика

НФ вимагає посилити санкції проти Росії у відповідь на обмеження транзиту

У партії пропонують Гройсману скористатися напрацюваннями Яценюка

НФ вимагає посилити санкції проти Росії у відповідь на обмеження транзиту
Михаил Хмиль

Україна повинна продовжувати і розширювати санкції проти Російської Федерації, як це робив Кабмін Арсенія Яценюка, повідомляється на сайті "Народного фронту".

Таким чином народний депутат від НФ Михайло Хміль запропонував відповісти на указ російського президента Володимира Путіна про посилення економічних санкцій РФ проти українського транзиту в Середню Азію.

"Перш за все, діючі санкції України проти Росії треба продовжувати на наступний рік. Мінекономрозвитку минулого тижня вже вийшло з такою пропозицією. Кабмін мусить якнайшвидше ухвалити таке рішення", - вважає парламентар.

"Ці санкції ввів минулого року уряд Яценюка, і відтоді гібридна агресія Москви проти України наростає, у всіх формах. Тривають військове вторгнення на Донбасі, анексія Криму, інформаційна агресія. Тепер Путін продовжив і розширив торгові санкції, накладені за те, що Україна наважилася створити зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Отже, наші санкції до агресора треба продовжувати і розширювати", - додав Хміль.

Діючий уряд, вважає він, має ввести додаткові санкції для економічного тиску на Росію.

"Кабмін Яценюка за два роки своєї роботи постійно збільшував список санкцій тиску на Кремль. Нинішній уряд повинен підтримувати цей темп економічної протидії агресору. Для початку необхідно розглянути плани нових заходів проти Москви, які обговорювалися і готувалися ще попереднім Кабміном", - зазначив Хміль.

Нагадаємо, Путін указом від 1 липня ввів додаткові обмеження щодо транзиту українських товарів через територію РФ. Йдеться про постачання товарів походженням з України в Казахстан і Киргизію. Також введено повну заборону транзиту товарів, що підпадають під дію російського ембарго і на які в РФ застосовуються ставки ввізних мит, відмінні від нульових.

У Мінінфраструктури України у зв'язку з цим попереджають, що обмеження можуть викликати повну зупинку транзиту товарів з України через територію РФ не тільки в Казахстан і Киргизію, але і в треті країни.

30 червня заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська заявила, що міністерство пропонує продовжити ембарго України щодо російських продуктів харчування до кінця 2017 року та готове винести це питання на засідання уряду.

Україна з 10 січня 2016 року заборонила ввезення на свою територію низки товарів походженням з Російської Федерації. Серед цих товарів були харчові продукти, промислова продукція і засоби гігієни, а також залізничне обладнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram