ГоловнаПолітика

Фігурант "справи Онищенка" був у суді під наркотиками

Підвищити розмір застави для Валерія Постного знову не вдалося.

Фігурант "справи Онищенка" був у суді під наркотиками
Фото: hromadske.ua

Фігурант "газової справи Онищенка" Валерій Постний, якому в п'ятницю повинні були підвищити розмір застави, перебував у суді в безпам'ятному стані під впливом наркотиків. У зв'язку з цим засідання відклали до 20 липня.

Про це розповів "Укрінформу" прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Синьків.

"Ми з'ясовуємо, яким чином метамфетамін потрапив у кров Постного. Лікарі стверджують, що цей препарат не входить до складу жодного лікарського засобу, якими його лікують. Ми припускаємо, що метамфетамін Постному вколов хтось сторонній, щоб він був у такому стані, як зараз. Цей препарат має седативну дію, він вводить у стан одурманення, коли людина не розуміє, що відбувається", - повідомив він.

Наступне судове засідання щодо Постного відбудеться 20 липня, до того часу його охоронятимуть у палаті представники Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо, спочатку Постного затримали за підозрою в причетності до розкрадання газу за схемою спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування" (ст.191 і ст.255 Кримінального кодексу), але коли він виплатив заставу і вийшов на свободу, йому було пред'явлено підозру у відмиванні грошей (ст.209 Кримінального кодексу). Однак термін другого затримання Постного закінчився ще 25 червня, з того часу він перебуває в лікарні.

Паралельно прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оскаржили рішення про призначення Постному низької застави з першої справи. Вони вимагають підвищити її розмір з 1 млн гривень до 1,6 млрд гривень.

Постний вважається одним з головних фігурантів схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. Організатором схеми вважається депутат Верховної Ради Олександр Онищенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram