ГоловнаПолітика

Порошенко помилував 14 ув'язнених

Серед помилуваних - шість осіб віком понад 65 років.

Порошенко помилував 14 ув'язнених
Фото: Пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко помилував 14 осіб - трьох жінок і одинадцять чоловіків. З них від подальшого відбування покарання звільнено шестеро, ще для восьми було скорочено терміни відбування покарання.

Про це інформує прес-служба голови держави.

Згідно з повідомленням, серед помилуваних - шість осіб віком понад 65 років. Всі помилувані, крім однієї людини, мають одну судимість. Вісім з них відбували покарання у вигляді позбавлення волі на строк сім і більше років. Всі помилувані є громадянами України.

"Для задоволення клопотань про помилування у 89 осіб не було достатніх підстав. Це клопотання про ув'язнених, які неодноразово були засуджені, або скоїли тяжкі або особливо тяжкі умисні злочини, або такі, які хоч і вчинили нетяжкі злочини, але фактично відбули дуже незначний термін покарання", - йдеться в повідомленні.

Після останнього засідання Комісії з питань помилування при Президентові України, яке відбулося в грудні 2015 року, Департамент з питань помилування отримав 669 звернень про помилування 608 засуджених. За цей період було розглянуто клопотання про помилування 277 осіб, з них в 2016 році шістьма указами Голови держави помилувано 41 особу, наголошують у прес-службі президента.

Нагадаємо, в лютому Порошенко помилував 17 засуджених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram