ГоловнаПолітика

Апеляційний суд відмовився скасувати арешт і заставу для екс-заступника голови "Нафтогазу" Кацуби

Кацубу підозрюють в участі у злочинній організації Віктора Януковича.

Апеляційний суд Києва відмовився скасувати арешт і заставу в сумі 450 млн гривень для  колишнього заступника голови Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олександра Кацуби.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

"Тільки що колегія суддів Апеляційного суду Києва, розглянувши клопотання захисту на арешт і заставу затриманого військовою прокуратурою Олександра Кацуби (підозрюється як активний член злочинної організації Януковича), а також розглянувши надані прокурорами матеріали, залишила без змін рішення Голосіївського суду Києва про арешт Кацуби і заставу в розмірі 450 млн грн без змін!"- написав Матіос.

Нагадаємо, 18 червня Голосіївський районний суд Києва заарештував Кацубу і призначив заставу в розмірі 450 млн гривень.

Кацубу підозрюють в участі у злочинній організації Віктора Януковича, яка діє з березня 2010 року до сьогоднішнього часу. Саме йому закидають заволодіння коштами НАК "Нафтогаз України" в сумі 449,96 млн гривень.

Як повідомлялося, прокуратура затримала екс-заступника голови "Нафтогазу" Кацубу у справі Курченка.

Брати Кацуби - сини чинного нардепа з групи "Партія "Відродження", екс-регіонала Володимира Кацуби.

Сергій Кацуба був заступником голови правління "Нафтогазу" з липня по грудень 2012 року. Після того, як він обрався до Верховної Ради від Партії регіонів, його пост зайняв Олександр Кацуба. Він протримався на посаді до липня 2014 року.

Навесні 2014 року проти братів порушили кримінальну справу. Їх звинувачували у злочинній змові з метою розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах.

У жовтні 2014 року МВС оголосило братів Кацубів у розшук і підтвердило їх втечу з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram