ГоловнаСуспільствоВійна

ГПУ оголосила двом "айдарівцям" підозру в збройних нападах, у викраденні людей і грабежах

Бійців підозрюють в організації озброєної банди.

ГПУ оголосила двом "айдарівцям" підозру в збройних нападах, у викраденні людей і грабежах
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура України повідомила двом добровольцям батальйону територіальної оборони "Айдар" про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 357 Кримінального кодексу.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Протягом досудового розслідування встановлено, що зазначені добровольці вступили в 24-й батальйон "Айдар", у зв'язку з чим отримали приватну вогнепальну зброю.

За даними ГПУ, вони "в співучасті з військовослужбовцями 24-го батальйону здійснили низку тяжких і особливо тяжких кримінальних злочинів".

"Зазначені особи підозрюються в організації озброєної банди з метою нападу на окремих осіб; в нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя і здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаному з проникненням в житло, скоєному організованою групою; в незаконному заволодінні транспортним засобом, вчинене повторно організованою групою осіб, поєднане з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя і здоров'я потерпілого; в незаконному викраденні понад двох осіб способом, небезпечним для життя і здоров'я потерпілих, скоєному із застосуванням зброї організованою групою; в незаконному заволодінні паспортами та іншими важливими особистими документами, вчиненому організованою групою", - йдеться в повідомленні.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в червні минулого року Рада зняла недоторканність з колишнього комбата "Айдару" Сергія Мельничука і дозволила притягнути його до кримінальної відповідальності. Його підозрюють у бандитизмі, а також у низці інших злочинів. За сукупністю депутатові може загрожувати довічне ув'язнення.

З того часу Мельничук перебував під запобіжним заходом у вигляді застави в розмірі 300 тис. гривень. Він вніс заставу і ходив на засідання парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram