ГоловнаСвіт

Сингапурський банк призупинив іпотеку в Лондоні через "Брекзит"

Низка азійських банків повідомили про ризики інвестицій у Великобританії.

Сингапурський банк призупинив іпотеку в Лондоні через "Брекзит"
Лондон
Фото: EPA/UPG

United Overseas Bank (UOB) став першим банком Сингапуру, який припинив іпотеку на лондонську нерухомість після "Брекзиту".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Рішення країни покинути Євросоюз породило паніку на світових ринках і посприяло падінню фунта стерлінгів до багаторічних мінімумів, воскресивши занепокоєння здоров'ям лондонського ринку нерухомості, яким раніше дуже цікавилися азійські інвестори, які шукали стабільний прибуток, зазначає агентство.

"Ми тимчасово перестаємо приймати іноземні заявки на видачу кредиту на нерухомість у Лондоні", - йдеться в повідомленні представника UOB - третього за величиною банку в Сингапурі.

"З огляду на невпевненість, нам потрібно переконатися, що наші клієнти обережно ставляться до інвестицій в лондонську нерухомість", - додав представник фінансової установи.

Кілька азійських банків повідомили в четвер, 30 червня, що відправлять клієнтам нагадування про ризики, хоча продовжить видавати кредити на нерухомість у Лондоні. Дві найбільші кредитні установи Сингапуру - DBS Group Holdings і Oversea-Chinese Banking - повідомили, що, як і раніше, видають такі кредити, як і малайзійський кредитор CIMB і гонконгівський Bank of East Asia.

Нагадаємо, на референдумі 23 червня перемогу здобули прихильники "Брекзиту" - виходу з Євросоюзу.  Це рішення підтримали 51,9% британців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram