ГоловнаПолітика

Польща призупинила малий прикордонний рух з Україною через саміт НАТО

Також 20-31 липня Краків відвідає Папа Римський Франциск.

Польща призупинила малий прикордонний рух з Україною через саміт НАТО
Паспортный контроль на границе с Польшей
Фото: shoppingpl.com

Польща тимчасово призупинила малий прикордонний рух з Україною у зв'язку з проведенням у Варшаві саміту Організації Північноатлантичного договору.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

"Згідно з дипломатичною нотою Міністерства закордонних справ Польщі, з 4 липня 2016 року призупинено малий прикордонний рух між Україною і Польщею в частині, що стосується в'їзду та перебування на території Польщі жителів прикордонних районів України, які мають видані відповідними органами Республіки Польща дозволи", - йдеться в повідомленні.

В ніч з 3 на 4 липня з 01:00 за київським часом громадяни України, які могли перетинати кордон з Польщею за спеціальними дозволами, зможуть перетнути кордон тільки на загальних підставах, з визначеними польською стороною документами - паспортними документами та візою.

У свою чергу МЗС Польщі пояснює, що таке рішення пов'язане з організацією у Варшаві 8-9 липня саміту НАТО, а в Кракові 20-31 липня - Всесвітніх юнацьких днів, на які очікується прибуття Папи Римського Франциска.

Про дату

відновлення малого прикордонного руху польська сторона поінформує окремо.

Нагадаємо, саміт НАТО відбудеться у Варшаві 8-9 липня. На саміті президент України Петро Порошенко представить Державну програму реформування ЗСУ до 2020 року, розроблену в тісній взаємодії з альянсом. Після цього

НАТО ухвалить комплексний пакет допомоги Україні. Також у ці дні заплановано зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", під час якої сторони обговорять ситуацію на сході України і виконання Мінських домовленостей сторонами конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram