ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київенерго" зупинила підготовку до опалювального сезону через арешт рахунків

Компанія заявляє про нестачу 1,5 млрд гривень для погашення штрафів.

"Київенерго" зупинила підготовку до опалювального сезону через арешт рахунків
Фото: obozrevatel.com

Компанія "Київенерго" зупинила планові роботи з підготовки до опалювального сезону 2016-2017 років через арешт рахунків компанії Виконавчою службою.

Про це повідомив генеральний директор компанії Олександр Фоменко.

"Із учорашнього дня (30 червня, - ред.) ми зупинили планові роботи з ремонту теплових електричних мереж, гідравлічних випробувань, реконструкції об'єктів, у тому числі встановлення лічильників", - сказав Фоменко.

Також, за його словами, з 4 липня компанія призупинить виїзд аварійних бригад, оперативна робота яких триватиме тільки "на життєво важливих об'єктах": лікарні, школи і т.д.

Фоменко також заявив, що "Київенерго" має намір порушувати питання розблокування рахунків на рівні Ради національної безпеки і оборони.

"Хотілося б наголосити, що штрафні санкції, які висунули компанії, ґрунтуються на рішеннях судів про заборгованість 2013-2014 років. Боргу перед "Нафтогазом" ми не маємо, ми погасили його в повному обсязі, є поточні зобов'язання за травень-червень у розмірі 600 млн гривень, які оплачуються своєчасно", - додав Фоменко.

Він також підкреслив, що компанія не має джерел для погашення штрафних санкцій у розмірі 1,5 млрд гривень.

"На цей момент компанія у змозі виплачувати зарплати своїм працівникам, але вже вживаються заходи для оголошення відпусток за свій рахунок", - додав Фоменко.

Нагадаємо, Державна виконавча служба арештувала всі рахунки "Київенерго" через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України". У лютому 2016 року на рахунки "Київенерго" вже було накладено арешт, проте незабаром його зняли.

"Київенерго" генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить у склад ДТЕК Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram