ГоловнаСвіт

ЄС продовжив санкції проти Росії ще на півроку

Москві не вдалося домогтися скасування обмежувальних заходів.

ЄС продовжив санкції проти Росії ще на півроку
Фото: rus.ruvr.ru

Рада Європи продовжила санкції проти окремих секторів російської економіки до 31 січня 2017 року.

Про це повідомляють на на сайті Ради Європи..

Обмеження спочатку запровадили 31 липня 2014 року у відповідь на російську агресію проти України. У вересні того самого року їх розширили.

19 березня 2015 року Рада Європи вирішила пов'язати продовження санкцій з повним виконанням Мінських угод Росією, що мало статися до 31 грудня 2015 року. З тих пір термін дії обмежень продовжують на шість місяців що півроку.

Мова, зокрема, йде про продовження обмеження доступу до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС для п'яти найбільших державних фінансових установ Росії та їх дочірніх компаній, створених за межами ЄС, а також для трьох основних енергетичних і оборонних підприємств Росії.

Залишається чинною заборона на експорт і імпорт зброї, а також установлюється заборона на експорт товарів подвійного призначення для використання у військових цілях або військовими кінцевими користувачами в Росії.

Обмеженим залишається доступ Росії до певних технологій і послуг, які можуть бути використані для розвідки і видобутку нафти.

На додачу до цих економічних санкцій діє низка обмежувальних заходів, запроваджених ЄС проти Росії у відповідь на кризу в Україні. Це, зокрема, заборона на видачу віз і заморожування активів 146 осіб і 37 організацій до 15 вересня 2016 року, а також обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, обмежені територією Криму і Севастополя, із терміном чинності до 23 червня 2017 року .

Рішення було прийнято за письмовою процедурою одностайно всіма членами Ради Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram