ГоловнаПолітика

НАБУ домоглося арешту 4 млрд гривень у справі Онищенка

Також накладено арешт на літак.

У межах розслідування справи Олександра Онищенка накладено арешт на активи пов'язаної з ним компанії Quickpage Limited на суму 4,047 млрд гривень, повідомило Національне антикорупційне бюро.

Це облігації внутрішньодержавної позики на суму 74,63 млн, кошти на банківських рахунках у розмірі 74,87 млн доларів і 252,181 млн гривень.

Крім того, арештовано літак компанії Ostexpert Limited і гроші, вилучені в банківському сейфі і в будинку фігуранта справи Валерія Постного. Йдеться про 180 тис. євро, 250 тис. доларів і 28 тис. гривень.

Нагадаємо, 15 червня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань під час реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", в якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи. 11 із 20 учасників організації було затримано.

Онищенкові закидають заподіяння державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який видобували компанії Онищенко в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою ціною.

ГПУ скерувала у Верховну Раду подання про зняття недоторканності з Онищенка, однак парламент поки що його не розглянув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram