ГоловнаСвіт

Верховний суд Японії визнав законним стеження за мусульманським населенням країни

За даними за 2010 рік, мусульманська громада Японії налічувала близько 185 тис. осіб

Верховний суд Японії визнав законним стеження за мусульманським населенням країни

Верховний суд Японії підтримав рішення суду нижчої інстанції про визнання законним поліцейського спостереження за представниками мусульманської громади країни.

Про це пише The Independent.

У 2010 році стався витік понад 100 поліцейських досьє, у яких містилися дані про стеження за мусульманами. Записи було зроблено в молитовних приміщеннях, халяльних магазинах і в офісах ісламських організацій в Токіо. Через файлообмінні сайти масив інформації скачали понад 10 тис. користувачів із 20 країн.

Після цього група з 17 мусульман, в основному вихідців з країн Близького Сходу і північної Африки, подала в суд на японський уряд за порушення їхніх конституційних прав.

У результаті позивачі отримали грошову компенсацію в розмірі $880 тис. за вторгнення влади в приватне життя. Однак Верховний суд країни визнав дії поліції "необхідними і неминучими" для захисту від міжнародного тероризму.

За даними за 2010 рік, мусульманська громада Японії налічувала близько 185 тис. осіб. Наразі у різних регіонах Японії діє близько 40 мечетей і близько 100 мусульманських молитовних приміщень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram