>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Легкоатлетка, яка розповіла про допінг у Росії, отримала допуск на Олімпіаду

Вона зможе брати участь у змаганнях під нейтральним прапором

Легкоатлетка, яка розповіла про допінг у Росії, отримала допуск на Олімпіаду
Юлия Степанова
Фото: EPA/UPG

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) дозволила російській бігунці Юлії Степановій виступати на міжнародних змаганнях, в тому числі на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Як повідомляється на сайті IAAF, вона зможе брати участь у змаганнях під нейтральним прапором.

При цьому питання її участі на кожному змаганні муситиме вирішувати організатор.

Нагадаємо, у 2014 році німецький телеканал ARD випустив документальний фільм про систематичне застосування допінгу російськими спортсменами. Легкоатлетка Юлія Степанова, яку дискваліфікували раніше за допінг, і її чоловік, колишній співробітник Російського антидопінгового агентства Віталій Степанов у фільмі розповіли, що російські спортсмени використовують заборонені препарати.

Всесвітнє антидопінгове агентство перевірило факти і в листопаді 2015 року оприлюднило доповідь, у якій повідомило про порушення російськими спортсменами антидопінгових правил перед Олімпіадою у Лондоні у 2012 році. Після цього Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій відсторонила російських легкоатлетів від участі в міжнародних змаганнях.

17 червня IAAF відмовилася відновити членство Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), що автоматично позбавляє російських легкоатлетів можливості взяти участь в Олімпіаді на рівні збірної. При цьому "чистих" від допінгу спортсменів допустять до змагань окремо після спеціальної перевірки.

Степанова пройшла її першою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram