ГоловнаПолітика

Турчинов знайшов на сайті Кремля докази агресії проти України

Трьох російських офіцерів підвищили у званні за війну на Донбасі

Свідчення російської військової агресії проти України є навіть на офіційному сайті президента РФ, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"В Україні немає внутрішнього конфлікту, а є неоголошена груба війна, яку проти нашої незалежної демократичної країни веде Російська Федерація. (...) Заявивши про непричетність РФ до військового протистояння в Україні, Володимир Путін ще раз продемонстрував, що політика Кремля опирається на цинічну брехню і підступність", - прокоментував Турчинов чергову заяву президента РФ Володимира Путіна щодо "внутрішнього характеру конфлікту в Україні", повідомляє в п'ятницю прес-служба РНБО.

Як зазначає Турчинов, у червні цього року Путін підписав укази про присвоєння генеральських звань "кадровим російським військовим за злочини, скоєні на сході нашої країни".

Зокрема, звання генерал-лейтенанта було присвоєно генерал-майору Валерію Асапову, який з квітня 2015-го по травень 2016 року командував 1-м армійським корпусом, розташованим на окупованій частині Донецької області. Звання генерал-лейтенанта присвоєно генерал-майору Сергію Юдину, який з січня по квітень 2015 року командував 2-м армійським корпусом, розташованим на окупованій частині Луганської області. Звання генерал-майора отримав полковник Андрій Рузинський, який з квітня 2015-го по травень 2016 року командував 2-ю окремою мотострілковою бригадою (Луганськ) 2-го армійського корпусу.

Нагадаємо, у серпні минулого року Турчинов повідомляв про кардинальні зміни в характері російської участі у військових діях на сході України. За його даними, з літа 2015 року Збройним силам України протистоять не змішані російсько-терористичні угруповання, як це було з початку окупації, а структуровані військові підрозділи регулярної армії РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram