ГоловнаСвіт

Туреччина продовжила термін безвізового перебування для українців

Загальний термін перебування українців на території Туреччини збільшено з 60 до 90 днів упродовж трьох місяців.

Туреччина продовжила термін безвізового перебування для українців
Фото: visti.pro

Термін безвізового перебування громадян України на території Туреччини збільшено до 90 днів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Починаючи з 30 червня 2016 року (уряд Турецької Республіки, - ред.) збільшив безвізовий термін перебування громадян України на території Туреччини з 60 до 90 днів упродовж 180-денного періоду", - йдеться в повідомленні прес-центру посольства України в Турецькій Республіці.

Таке рішення прийнято за результатами домовленостей, досягнутих під час переговорів президентів України і Туреччини, і було оприлюднено під №2016/8902 в офіційній газеті "Resmi Gazetesi" 30.06.2016.

Туреччина скасувала візовий режим для громадян України від 1 серпня 2012 року. Відтоді українці могли в'їжджати на територію Туреччини без візи терміном перебування до 60 днів, за умови, що загальний термін перебування на території Туреччини не перевищуватиме 90 днів упродовж шести місяців з дати першого в'їзду.

Нагадаємо, Туреччина ввела візи для російських далекобійників у відповідь на посилення Росією контролю для турецьких товарів. Рішення набуло чинності 1 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram