ГоловнаПолітика

Естонія видала Україні свого громадянина, який воював за "ЛНР"

Володимира Полякова затримали під час спроби втретє виїхати на підконтрольну сепаратистам територію.

Естонія в четвер видала Україні свого громадянина Володимира Полякова, який воював за "Луганську народну республіку".

Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив у Фейсбуці.

"Сьогодні представники правоохоронних органів Естонської Республіки передали правоохоронним органам України громадянина Естонії Володимира Полякова для притягнення до кримінальної відповідальності за участь у діяльності терористичної організації - так званої "Луганської народної республіки", - написав Луценко.

За словами Луценка, Поляков має досвід військової служби в естонській армії і у Французькому легіоні. Він двічі протягом 2014-2015 років приїжджав на окуповану територію Луганської області, де брав активну участь у діяльності бойових підрозділів "ЛНР" і був поранений. При спробі втретє виїхати в "ЛНР" через територію Росії на початку 2015 року його затримали правоохоронці Естонії.

"Генеральна прокуратура України звернулася до Генеральної прокуратури Естонії із запитом про видачу Полякова. Цей запит було задоволено, однак рішення про видачу оскаржували підозрюваний і його захисники в усіх можливих інстанціях, включаючи Верховний суд Естонії. 17 червня після розгляду справи вищим судом цієї держави рішення про екстрадицію набуло законної сили і сьогодні Полякова передали в Україну", - додав генпрокурор.

Раніше Полякова притягували до відповідальності за вбивство пішохода під час вуличного конфлікту, але він утік з Естонії та приєднався до Французького іноземного легіону. У його списку правопорушень також водіння автомобіля в стані наркотичного сп'яніння. У серпні Харюський повітовий суд Естонії прийняв рішення видати Полякова Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram