ГоловнаПолітика

Більш ніж 40 кримінальних справ порушено через соцвиплати фіктивним переселенцям, - Розенко

Серед підозрюваних є представники міграційної служби, соцслужб і пенсійних фондів.

Більш ніж 40 кримінальних справ порушено через соцвиплати фіктивним переселенцям, - Розенко
Фото: dyvys.in

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив про відкриття більш ніж 40 кримінальних проваджень щодо підозрюваних в організації соціальних виплат фіктивним переселенцям.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"За останніми даними вже порушено понад 40 кримінальних справ стосовно тих людей, які або організовували ці схеми, або, скажімо так, їх очолювали", - сказав він.

За словами Розенка, серед підозрюваних є представники Державної міграційної служби, а також місцевих соціальних служб і пенсійних фондів.

Нагадаємо, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей не виплачують українські пенсії і соцвиплати. Щоб їх отримати, жителям необхідно виїхати на контрольовану Україною територію і постійно там проживати. На практиці ж частина жителів "ДНР" і "ЛНР" лише реєструються в Україні, але жити повертаються назад.

До січня 2016 року переселенці зобов'язані були раз на півроку продовжувати відповідну довідку. Після скасування цього обов'язку СБУ і Мінсоцполітики вирішили перевірити, чи законно біженці отримують соцвиплати, і припинили нараховувати гроші 450 тисячам осіб. Пізніше виплати були відновлені 80 тисячам переселенців, які довели, що отримують їх законно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram