ГоловнаЕкономікаБізнес

Болгарія і Туреччина не зацікавилися новим російським газопроводом через Чорне море

"Газпром" не впадає у відчай і продовжує розробку ТЕО.

Болгарія і Туреччина не зацікавилися новим російським газопроводом через Чорне море
Фото: EPA/UPG

Болгарія і Туреччина не зацікавилися новим проектом газопроводу через Чорне море, який пропонує Росія. Про це розповів голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

У лютому 2016 року року російський "Газпром" підписав з італійською Edison SpA і грецькій DEPA SA меморандум про взаєморозуміння щодо поставок природного газу з Росії по дну Чорного моря через треті країни - Туреччину або Болгарію - в Грецію і з Греції до Італії.

"Що стосується проекту Poseidon, дотепер ні Європейська комісія, ні Туреччина, ні Болгарія до роботи, яку ми ведемо з Edison, яку ведемо з нашими грецькими колегами, ніякого інтересу не проявляли", - заявив Міллер.

При цьому він заявив, що робота над проектом триває. До кінця року планують підготувати техніко-економічний аналіз, включаючи можливі точки входу, обсяги поставок, терміни поставок.

Мета проекту - організація південного маршруту поставок російського природного газу в Європу.

Нагадаємо, що паралельно Росія намагається розширити північний маршрут поставок газу.

4 вересня 2015 року "Газпром" підписав з європейськими енергокомпаніями зобов'язуючу акціонерну угоду щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2". Підписання не анонсували до останнього моменту. "Газпром" буде володіти контрольним пакетом, німецькі E.On і Wintershall, австрійська OMV і англо-голландська Shell отримають по 10%, французька Engie - 9%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram