ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" повідомив про бажання України купити 3 млрд куб. м газу у третьому кварталі

Міллер занепокоївся темпами закачування газу в українські ПСГ

"Газпром" повідомив про бажання України купити 3 млрд куб. м газу у третьому кварталі
Фото: EPA/UPG

Україна попросила у "Газпрому" 3 млрд куб. метрів газу у третьому кварталі, заявив голова "Газпрому" Олексій Міллер.

"Обсяги, які наші українські колеги заявляють на третій квартал, досить значні - 3 млрд куб. метрів газу. І ці обсяги абсолютно виправдані. Ми дуже уважно стежимо, як Україна веде закачування газу в ПСГ. На жаль, до сьогодні відставання від графіка попередніх двох років із закачування газу в ПСГ становить вже понад 2,2 млрд куб. метрів газу. Це дуже-дуже велика величина", - заявив Міллер у четвер.

За його словами, діючий контракт не вимагає жодних доповнень для того, щоб відновити постачання газу в Україну, для цього достатньо зробити тільки передоплату.

Крім того, Міллер повідомив, що "Газпром" нарахував Україні 718,5 мільйона доларів за постачання газу на непідконтрольну частину Донбасу. Наразі цей рахунок у Стокгольмському арбітражі не надано, додав він.

Нагадаємо, "Газпром" знизив ціну на природний газ для України у третьому кварталі зі $177 до $167,57 за тисячу кубометрів.

На початку червня "Нафтогаз" повідомив "Газпром" про плани відновити імпорт газу, перерваний наприкінці листопада 2015 року. До початку зими компанія планує закачати в підземні сховища щонайменше 4 млрд кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram