ГоловнаПолітика

"Укроборонпром" попросив грошей на виробництво "Кольчуг"

Визначено підприємства, на яких будуть виготовляти комплекси.

"Укроборонпром" попросив грошей на виробництво "Кольчуг"
Фото: http://ukroboronprom.com.ua

Держконцерн "Укроборонпром" готовий відновити виробництво сучасних комплексів далекої радіотехнічної розвідки типу "Кольчуга" на потужностях своїх підприємств.

"Укроборонпром" готовий до виконання цього завдання за відповідного фінансування. Ми готові сьогодні починати цю роботу... І це буде не "Кольчуга", а "Кольчуга-2" на інший елементній базі, вона більш прогресивна і сучасна", - подають на сайті "Укроборонпрому" слова його гендиректора Романа Романова.

За його словами, "Укроборонпром" визначив підприємства, на яких випускатимуть цю техніку, технологію виробництва "Кольчуг-2", а також елементну базу для неї.

За словами Романова, всю технічну документацію "Кольчуг" вдалося вивезти з Донецька.

Нагадаємо, напередодні секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов виступив за відновлення в стислі терміни виробництва комплексів "Кольчуга КЕ". Він нагадав, що донецький завод "Топаз", який випускав "Кольчуги", евакуювали в Запорізьку область.

Комплекс контролю радіоелектронної ситуації "Кольчуга" забезпечує виявлення, аналіз сигналів з імпульсними і безперервним випромінюванням і розпізнавання практично всіх відомих зараз джерел радіовипромінювання, що встановлюються на наземних, надводних і повітряних носіях, а також виконує функцію раннього попередження системи ППО країни й інформаційну підтримку родів військ Збройних Сил.

Комплекс "Кольчуга" складається з трьох станцій. Він здатен дуже точно визначати координати наземних і надводних цілей, маршрути їхнього руху на відстані до 600 км углиб території і на 150 км по фронту, а для повітряних цілей, що летять на висоті 10 км - до 800 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram