ГоловнаПолітика

Племінницю побитого Парасюком генерала СБУ призначено заступником прокурора Львівської області

Рік тому Борейко провалила конкурс на посаду керівника Львівської місцевої прокуратури.

Племінницю побитого Парасюком генерала СБУ призначено заступником прокурора Львівської області
Василий Писный
Фото: dsbez.mvs.gov.ua

Заступником прокурора Львівської області призначено 33-річну Галину Борейко, яка до призначення на цю посаду працювала начальником відділу організації діяльності в сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області.

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Згідно з повідомленням, вона в 2005 році закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю правознавство і відразу розпочала роботу в органах прокуратури на посаді помічника прокурора Шевченківського району міста Львова.

Галина Борейко є племінницею заступника начальника управління "К" Служби безпеки України Василя Пісного, якого нардеп Володимир Парасюк на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради в листопаді 2015 вдарив ногою по голові, повідомляє zaxid.net.

Як зазначає видання, заступник голови головного управління боротьби з корупцією і оргзлочинністю СБУ Василь Пісний користується прихильністю нинішнього генпрокурора України Юрія Луценка. Зокрема, Луценко неодноразово розповідав, що Пісний допомагав активістам під час Революції гідності, називаючи його людиною, яка "від першого до останнього дня працювала на Майдані". Активісти ці слова Луценка спростували.

За інформацією львівського видання, рік тому, в липні 2015 року, Галина Борейко брала участь у конкурсі на посаду керівника Львівської місцевої прокуратури №2, юрисдикція якого поширюється на Залізничний і Шевченківський райони, однак провалила конкурс. Серед 30 кандидатів відібрали 16 претендентів, а вона зайняла 22-ге місце, набравши лише 98,33 бала, з яких 75 балів за знання законодавства і 23,33 бала за "загальні здібності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram