ГоловнаСвіт

Заарештований за хабар губернатор Кіровської області оголосив голодування

Бєлих наполягає на своїй невинності і заперечує факт отримання хабара.

Заарештований за хабар губернатор Кіровської області оголосив голодування
Фото: sledcom.ru

Заарештований за звинуваченням в отриманні хабара в сумі 400 тис. євро губернатор Кіровської області Микита Бєлих оголосив голодування в СІЗО, повідомляє Дождь.

За словами адвоката Бєлиха Вадима Прохорова, заарештований губернатор уранці 29 червня офіційно оголосив керівництву СІЗО "Лефортово", що він починає голодування через те, що до нього не пускають адвоката і через відсутність побачень із родичами.

"Він п'ять днів не їв, тому що в нього не було необхідних ліків. Схуд на шість кілограмів", - додав Прохоров.

Бєлих, за словами його адвоката, наполягає на своїй невинуватості і заперечує факт отримання хабара.

У 2000-х роках Микита Бєлих перебував в опозиційній партії "Союз правих сил", а в 2005-му став її головою. Незабаром він покинув партію і в 2008 році був призначений президентом Росії на пост губернатора Кіровської області.

У зв'язку зі своєю минулою політичною діяльністю Бєлих вважався одним із небагатьох "ліберальних губернаторів", і на початку своєї роботи в Кірові навіть запросив до співпраці Олексія Навального і Марію Гайдар, доньку відомого російського економіста й автора економічних реформ початку 1990-х Єгора Гайдара.

Під час розгляду справи Навального про розкрадання активів "Кіровлісу" Микита Бєлих висловлювався на захист опозиціонера і виступив на суді як свідок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram